Munkahelyi grafológia

 

 

grafo1.gif

 

 

Miért alkalmazzunk grafológust, ha a megfelelő munkaerőt keressük?


A kézíráselemzés a leggyorsabb, legmegbízhatóbb és legdiszkrétebb személyiségvizsgáló eljárás.  Gyors és egyszerű, mert a személyiségvonásokat egyenként vizsgáló, egymástól független tesztek sora helyett egyetlen holisztikus, célzott, vagyis a betöltendő állásra a legmegfelelőbb személyt vizsgáló elemzést nyújt.


Fénykép: Karrier-grafológia - vagyis ajánlólevél a leendő munkahelyünkhöz   A munkaadók körében egyre elterjedtebb a grafológia alkalmazása a munkaerő kiválasztási folyamatokban, ezért ez az elemzés saját felhasználáson túl csatolható álláspályázatok mellékleteként is. (Az elemzés könnyen áttekinthető személyiség-diagramokat is tartalmaz.) Vizsgált személyiségdimenziók: Én-hez való viszony, szociabilitás, emocionális bázis, mentális képességek, beállítódás és érdeklődés, motivációk, munkamód, energiaviszonyok.

 

A grafológiai jellemábrázolást a jelöltválogatás szakaszában lehet elsősorban eredményesen alkalmazni. Leírja világosan, tényszerűen, hogy a pályázó mennyire alkalmas a meghirdetett állásra. Az elemzéshez szükség van egy jól megírt munkaköri leírásra, vagy felsorolásszerű tájékoztatóra a kívánt készségekről. Ezután az elemzés által kiválasztott legalkalmasabb pályázókat (2-3 főt) érdemes behívni az interjúra, és a munkáltatót nem érheti különösebb csalódás.


Minden munkakörhöz más és más tulajdonságok szükségesek, tehát a vizsgált dimenziók mindig egyéniek. Elemzésre kerülő kompetenciák lehetnek: intelligencia, kommunikációs készség, személyi kapcsolatok minősége, terhelhetőség, szervezőkészség, munkához való hozzáállás, kreativitás, stb…

 

Az elemzés beszédes kiegészítője lehet egy kifejező grafikon ábra, amely másodpercek alatt elénk tárja a pályázó karakterét.

 

 

Megosztás

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

 


 

 

 


 

 

 

Lakner Tünde
asztrológus-grafológus

 

Telefon
70/338-4110

E-mail: arkanumstudio@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © Arkánum 2010