Intő jelek a kérdőasztrológiai horoszkópban


Mikor nem tud válaszolni a kérdőasztrológus?

 

A kérdőasztrológus, mielőtt hozzáfogna a kérdő horoszkóp kiértékeléséhez, minden esetben megnézi, hogy a képlet leírja-e az adott helyzetet, és ez már önmagában is ad némi információt. Feltétlenül találni kell kapcsolatot a kérdező és a kérdés között, a képletnek érvényesnek kell lennie.

 

Ha eldöntetik, hogy érvényes a képlet, akkor meg kell nézni, hogy a jelek valóban képviselik-e az érintett személyeket, illetve dolgokat. A horoszkóp képletnek le kell írnia a helyzetet, a kérdezőnek benne kell lennie a képletben, és ez annyira kell, hogy visszatükrözze őt, amennyire érintett a kérdésben. Némely kérdő horoszkóp egyértelmű és pontos leírást nyújt, míg mások kevésbé. Ha a kérdés olyan, amire nem kellene rákérdeznie, a képlet úgy mutatja ezt, hogy a kérdés érvénytelen. Talán okosabb is, ha ez nincs tovább firtatva, vagy esetleg közben valami egészen más foglalkoztatja, amely aztán megzavarhatja a válaszadást.

 

itelet.jpegÉrvénytelenséget mutathat még akkor is, ha ugyanaz a kérdés kétszer lett feltéve, amely azt sugallja, hogy a kérdező nem hallgatott figyelmesen az első válaszra, illetve a válasz nem váltotta be reményeit, amit több mint valószínű, hogy önös érdek diktált és nem a tudás vágya. A kétszer kérdezés ezért abból ered, hogy súlyosan félreértik, milyen tisztelettel kell adózni annak, amely körbevesz minket a teremtés misztériumában. Egy kérdés nem tehető fel kétszer, minden kérdésre csak egy horoszkóp készíthető. A kérdő horoszkóp, ugyanúgy ahogy a  Tarot, egy olyan eszköz, amelyen keresztül az isteni útmutatás kimutatja magát. 

 

Létezik korai kérdés is, ami azt jelenti, hogy valaminek még történnie kell ahhoz, hogy elegendő információ álljon rendelkezésre, olyan mintha a kérdés még nem érett volna meg a megítélésre, túl hamar kérdezték, vagy felesleges aggódással.

 

A késői kérdés az, amikor túl késő már elbírálni az ügyet, már nem tehető semmi a kérdésben, vagy, hogy a kérdező már nem ura az ügynek, mások befolyása alatt áll, vagy kényszerhelyzetben van. Mutathat még egyfajta reménytelenséget, vagy kétségbeesett helyzetet.

 

Olyan is van, hogy a kérdezőt nem igazán érdekli a válasz, ilyen esetben megállapítható, hogy mi forog valójában a fejében, máskor az látszik, hogy az asztrológus ítéletét nem fogadják örömmel, vagy az ítélete nem helyes. Az asztrológus vagy rosszul állította fel a képletet, vagy félreértette a kérdést, nem lát tisztán. E mellett a kérdező elvakult is lehet, nem tud objektíven viszonyulni az ügyhöz, és általában ilyenkor az asztrológus sem kap elegendő információt ahhoz, hogy korrekt választ adhasson.


Vannak, akik nem akarják elfogadni az intelmek jogosultságát. A klasszikus kérdőasztrológusok többsége viszont betartja a régi szabályokat. A kísértés mindig ott van, hogy beleképzel valamit a képletbe, hogy kellemesebb választ adhasson, de ha halmozottan sok az intő jel, nem foglalkozik tovább a kérdéssel. Ezek az intelmek az asztrológus védelmét szolgálják, figyelmeztetik, hogy hagyja az ügyet. Ezek gondos tanulmányozása sok kellemetlenségtől menti meg az asztrológust, különösen olyan esetekben, amikor első pillantásra úgy látszik, hogy a kérdés egyértelműen és gyorsan elbírálható.

Megosztás

 

 

Szántó József
kérdőasztrológus

 

Telefon
70/338-4192

E-mail: arkanumstudio@gmail.com

 

 


Cím: 8227 Felsőörs,

Hóvirág utca 22.

 

terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © Arkánum 2010