Betűszimbolika- „gy” betű és a párkapcsolat

 

 

grafo1.gif

 

 

 

Harmonikus a kapcsolatunk?  A társam vonzódik még hozzám? Mindketten ugyanazt akarjuk? Ki irányít? Rendbe hozhatjuk még?  A betűszimbolika segíthet megtalálni a válaszokat párkapcsolatunkat érintő kérdéseinkre is.

 


A XX. század elejétől több grafológiai kutatás tanúsítja, hogy minden betűnek egyedi, különös jelentése van.  Például az „a” betű a munkánkról, munkastílusunkról, az „f” az érzelmeinkről, az „m” társadalmi kapcsolatainkról árulkodik, a „gy” pedig a párkapcsolat elsődleges betűje.Ha tudunk olvasni belőle, új, elgondolkodtató információkat nyerhetünk, esetleg megerősíthetjük már meglévő sejtelmeinket.

 

(Az írás többi részéből rengeteg kiegészítő, illetve megerősítő jel olvasható ki érzelmeinket illetően, a „gy” betű bár nagyon fontos része az analízisnek, mégis komolyabb probléma, válság idején érdemes mélyebb elemzést készíttetnünk.)

 

 

A „g” én vagyok, az „y” pedig a társam


grafkep1.jpegA „g” betű mi magunk vagyunk, a grafológia az önértékelés és a szexualitás betűjeként tartja számon. Megmutatja érzéseinket, vágyainkat, a szexualitáshoz fűződő viszonyunkat, élményigényünket, élménykészségünket, valamint azt, hogyan dolgozzuk fel ezeket a késztetéseinket.


Az „y” a partner, társ, aki felé az érzelmeinket tápláljuk az élet minden pillanatában és a szexualitásban egyaránt. Lehet bárki, aki közel áll hozzánk, lehet akár viszonzatlan szerelmet megtestesítő vágykép is.

 

 

Íme - a teljesség igénye nélkül- néhány példa a "gy" betű megformálására:

 

 

Ki hordja a nadrágot?

 

grafo1.gif

Ha a két betű mérete, elhelyezkedése hasonló egymáshoz, akkor közösen, általában egymás szempontjait megvitatva, harmonikusan alakítjuk életünket a párkapcsolaton belül.

 

 

grafo1.gif

Ha  írásunkban a „g” betű ovális része nagyobbra sikerül, mint az „y” felső része, akkor mi irányítunk, kevéssé értékeljük társunkat. Ha túl nagy a különbség, lehet, hogy szellemi síkon különbözünk egymástól, unjuk már egymást, esetleg társadalmi kapcsolataink nem egyformák: tehát valamilyen okból mindenképpen alárendelt szerepet kap partnerünk.

 

 

grafo1.gifHa az „y” mérete a nagyobb, akkor tiszteljük a párunkat, példaképnek tekintjük. Ha sokkal nagyobb, akkor túlzottan alá is rendeljük neki magunkat.

 


grafo1.gifElőfordulhat, hogy az „y”-nak kicsi a feje, de mégis magasabbra kerül, mint a „g”, akkor bár nem tartjuk igazán sokra a párunkat, de mégis eléldegélünk mellette, valamilyen szinten megfelel nekünk, és van olyan tulajdonsága is, amiért tiszteljük.

 


grafo1.gifHa az „y”-nak nincs feje, jelenheti még azt is, hogy nincs társunk, talán csak az álomképeinkben létezik.

 


Ugyanúgy értékelem a társam, mint a külvilág?


grafo1.gifHa az „y”-nak a „g” betűhöz közeli szára nagyobb, sokkal jobban becsüljük társunkat, mint általában a többi ember.

 

 

grafo1.gifFordított esetben környezetünk sokkal jobban érti, tiszteli társunkat, mint mi magunk.

 

 


Mennyire érzem magamhoz közel a párom?


grafo1.gifMegfelelő betűtávolság esetén köztem és a partnerem között jól működik a harmónia.

 

 

grafo1.gifHa a két betű között nagy a távolság, akkor a mi szemszögünkből nézve már kevésbé tartozunk össze. A kapcsolat kihűlt, már érzelmileg sem jelentünk sokat egymás számára. Ha a két betű nem kapcsolódik össze, elképzelhető hogy már nem is élünk együtt.

 

 

grafo1.gifHa viszont a két betű túl közel van egymáshoz, akkor az függést, önállótlanságot jelez, legalábbis folyamatosan szükségünk van társra, arra hogy a partnerünk velünk legyen, hiszen nélküle nem érnénk egy fabatkát sem.

 

 

grafo1.gifHa az „y” lefutó szára távolodik (jobbra tart) a „g” betűtől, a kapcsolat kihűlésének veszélyét sejteti. Értékeljük át a dolgokat, a kapcsolat még megmenthető.

 

 

 

Szexualitás

 

grafo1.gifA szexuális energiáról a két betű hurka árulkodik. Ahol a libidó magas, telt hurkokkal találkozunk.

 

 

grafo1.gifAhol alacsony a vonzalom, ott szikár, keskeny hurkokat fedezhetünk fel.

 

 

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

(a "gy" betű folyt. köv.)

 

 

 

Lakner Tünde
asztrológus-grafológus

 

Telefon
70/338-4110

E-mail: arkanumstudio@gmail.com

 

 

 

 

 

Adószám: 8398983876

 


Székhely: 8200 Veszprém,

Rómer Flóris u. 9/B.

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © Arkánum 2010