Hold a jegyekben

 

A Hold helyzete a horoszkópban megmutatja lelkivilágunkat, érzéseinket, ösztönös és spontán reakciónkat jelzi, elvezet tudattalan rétegeinkbe. Megmutatja, hol találjuk meg a biztonságot, a védettséget. Célja az érzelmek és a fantázia kibontakoztatása, gondoskodó, segítő princípium.

Kérésre szívesen elküldjük a Holdjegyét!

 


Hold a Kos jegyében

Bátor, lendületes, eleven, mindig kész a harcra. Függetlenségi vágya magas, magabiztos, az élet kihívás a számára, szereti a kockázatot, végkimerülésig képes harcolni céljaiért. Ösztönösen és gyorsan cselekszik, érzéseit spontán és kendőzetlenül hozza kifejezésre. Nyugtalan, mindig tele van energiával, fontos számára a mozgás, a sport, ha nem tudja kiélni energiáit agresszívvé válik. Tüzes, lobbanékony, sokszor makacs és önfejű. Érzései erősek, egyenesek. Könnyen ingerelhető, heves és szenvedélyes, ugyanakkor hamar kiüresedik és továbbáll. Haragja gyorsan jön és gyorsan el is múlik, könnyen békül.

 

Szívesen hódít, érdeklődése addig tart, amíg az újdonság hatalma el nem múlik. Nagyon rosszul viseli, ha háttérbe szorítják. Nem bírja a kritikát, nem szereti, ha nem neki van igaza.  A gyengédséget tévesen gyengeségnek értékelheti. Nem igazán tud figyelni másokra.

 

Feladata: Nagyobb türelem gyakorlása, és tekintettel lenni másokra.

 

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Bika jegyében
Érzéki, nyugodt, kedves bájt és szépséget áraszt magából, hangulata stabil. Kitartó, két lábbal áll a földön. Türelmes és gondoskodó, szeret biztonságot nyújtani másoknak sok ölelést igényel és nem fukar érzelmei kimutatásában. Hűséges, állhatatos, fontos számára a testi közelség. Szívesen éli meg legbelső érzelmeit, nem szereti a titkolódzást. Fontos számára az érzelmi és anyagi biztonság, a stabilitás. Fontos számára a természet és a művészet szeretete, a világot saját tapasztalatain keresztül ismeri meg. Mindent alaposan megfigyel, ezért olykor kissé lassú. Reakciói az élet dolgaira késéssel jelentkeznek.

 

Változatlanságra való törekvése átcsaphat a megszokotthoz való csökönyös ragaszkodásba is. Birtoklási vágya magas, kissé konok. Túlzott makacssága miatt nem könnyű vele együtt élni, dolgozni, túl merev. Olykor tunya, lusta, hajlamos a nassolásra, akár az élvezetek rabjává is válhat.

 

Feladata: Merjen változtatni, átalakulni.

 

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold az Ikrek jegyében

Sziporkázó és szellemes, jó érzékkel és okosan oldja meg a problémáit, bárkit levesz a lábáról és mindenre megvan a megfelelő válasza. Sokoldalú, eleven, találékony, képzelete folyamatosan szárnyal. Kérdései soha nem fogynak el, kíváncsisága kielégíthetetlen. Rendkívül kommunikatív, szüksége van gondolatai folyamatos cseréjére, szeret érvelni, vitázni. A problémákat nem viszi mélyre, könnyen továbblép rajtuk. A környezet ingereire gyorsan reagál, a változásokhoz képes alkalmazkodni. Érzéseiben, amennyiben lehetséges, keresi a logikát és nagyon nehezen viseli az érzelmi elnyomást. Nehezen fejezi ki érzelmeit, sok bíztatásra van szüksége, nehezen állapodik meg.

 

Érzelmei folyamatosan változnak, a kétség nagyon ritkán hagyja el. Mások problémáiról szívesen beszél, viszont a sajátjaival nem foglalkozik. Túl szkeptikussá, cinikussá válhat. Azt hiheti, mindent jobban tud másoknál. Kissé mesterkéltté és szétszórttá válhat.


Feladata: érzelmi komolyság és elkötelezettség megtanulása, mélyebb ismeretek szerzése.

 

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Rák jegyében
Nagyon érzékeny, fogékony és intuitív. Mély érzésű, gyengéd, szívesen gondoskodik másokról. A béke és a nyugalom nagyon fontos a számára, csak biztonságos környezetben tud kibontakozni, ha körülötte boldogok az emberek, akkor ő is az lesz. Nagyon erős az igénye a szeretetre, az érzelmi védettségre, ez sajnos önállótlanná teheti. Finom érzelemvilágú, nagyon érzékeny és erős beleérző képessége van, képes ráhangolódni másokra. Szeretteihez nagyon ragaszkodik, képtelen elengedni őket. Romantikus, álmodozó és nagyon gyengéd. Színes és mély lelki élete álmokban, képekben, művészetekben találhatnak megnyugvást.

 

Lelki mélységéből adódóan könnyen sérül. Gyakran ki van téve érzelmi ingadozásainak, kiszámíthatatlanná és szeszélyessé válhat. Könnyen megsértődik és duzzog.


Feladata: önállóvá válni, és felnőtt szerepet vállalni

 

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold az Oroszlán jegyében

oroszlanMindig drámai és mindig feltűnő. Imádja, ha figyelnek rá. Legtöbbször színpadiasan viselkedik, és keres magának egy rajongó közönséget. Szerelmei szenvedélyesek, gyorsak és hevesek. Sokan a környezetében megpróbálják megszelídíteni, ami szinte sosem sikerül. Ugyan tele van életörömmel, de ha vereséget szenved, azt nagyon nehezen viseli. Különlegesnek és egyedinek érzi magát. Az életet akkor élvezi, ha mindenki őt rajongja körül, ha kedve szerint ejtheti rabul az emberek szívét. A dráma, a hevesség és a szenvedély alapvető fontosságú mindennapjaiban. Lelkes, pozitív gondolkodású, mindig tettre kész, ám ösztönösen elsőségre tör, ezért könnyen válik zsarnokká, merevnek és makacsnak tűnhet. Legtöbb esetben kitűnően lelkesít másokat, igazi falkavezér típus. Nyílt és barátságos, bátran vág bele az ismeretlenbe.

 

Szeret a középpontban lenni, szereti, ha csodálják. Nagyon önálló, és igényli is az olyan feladatokat, amelyeket egyedül kell elvégeznie és megdicsérik érte. Azonban nem szabad állandóan csak a dicséreteket zengeni neki, mert könnyen válhat egoistává.

 

Erős érzelmek, gazdag képzeletvilág jellemzi. Akit szeret, irányítani próbálja, és elvárja, hogy csodálva szeressék, cserébe kitartó érzelmi lángolást várhatunk tőle. Férfi esetében a határozott, királyi megjelenésű és viselkedésű hölgyekhez vonzódik.


Feladata: a jogos kritika elviselése, szerénység

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Szűz jegyében

szuzA Szűz Holdjegyet a környezet elbűvölőnek, csendesnek és határozottságot sugallónak tartja, aki ezekkel a tulajdonságokkal kiváló szervező is. Ismerősei és szerettei is diszkrétnek, megbízhatónak, higgadtnak és kiegyensúlyozottnak tartják. Értelmes, érdeklődő, meggondolt és megbízható, akihez bármikor lehet fordulni probléma esetén is. Kiváló megérzései állandóak, és folyamatos készenlétre ösztönöznek. Érzelmeit viszont nem szereti feltárni még azok előtt sem, akik nagyon szeretik, a szenvedély szinte feszültté teszi. Feleslegesen harcol az érzelmi alapokon nyugvó kapcsolatok ellen, pedig titkon épp erre vágyik, de mivel tart attól, hogy bármikor becsaphatják, ezért választja ezt a viselkedési formát. Rendkívül gyakorlatias, reakciói gyorsak.

 

Rendszerezett környezetre és napirendre van szüksége, akkor érzi biztonságban magát, ha a dolgok mindig valamilyen rend szerint működnek. A világot, ami körülveszi, szintén megpróbálja rendszerbe foglalni, ezen sokat rágódik, míg mindent a helyére rak, ettől időnként lassúnak és körülményesnek tűnik. Saját tárgyait is rendszerezi, nagyon el tud mélyülni abban, amit éppen csinál. Előbb vagy utóbb fel kell ismernie, hogy túlzott elővigyázatossága és kötelességtudata mellett felszabadult is legyen, tudatosítania kell magában, hogy nem dől össze a világ, ha nem a pontos napirendje szerint történik valami. Idegi energiái gyakran idegességben, feszültségben és önbizalomhiányban nyilvánulnak meg, ezért gyakran szenved gyomorpanaszoktól, emésztési gondokkal küzdhet.

 

Gyakori a jó íráskészség és a közlésvágy, esetleg pletykás. Érzelmeit hajlamos elemezgetni, és szeretteit néha megkritizálja. Vonzalma alapja lehet néha számítás is. Szeret dolgozni, de hangulatát erősen befolyásolja munkája. Férfi esetén a kiszámítható, józan gondolkodású és beszédes nőket kedveli.

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Mérleg jegyében

merlegHiggadt, harmóniára törekvő, jó ízlésű, nyugalmat árasztó személy, aki másokat is képes megnyugtatni. Családja, barátai békeszeretőnek, nyugodtnak, felettesei vagy üzleti partnerei tökéletes alkalmazottnak és társnak, szerelme pedig elmondhatatlanul romantikusnak tartja. Egyetlen hibája, hogy nehezen tudja szavakba önteni gondolatait és érzéseit, ezért előfordulhat, hogy félreértik, vagy őszintétlennek tartják. Ha az érzelmek intenzitását már soknak vagy kényelmetlennek érzi, inkább megpróbálja azokat elutasítani, pedig nem ez a jó megoldás, hanem az, hogy elmondja a másiknak, mi az, ami számára nem megfelelő.

 

Alkalmazkodó és harmóniára törekvő. Nagyon igényli a szeretetet és az elfogadást. A béke és nyugalom érdekében bármit megtesz, ezért mindig szót fogad. Kerüli a vitákat, inkább feladja saját álláspontját és belenyugszik máséba, csakhogy béke legyen. Mindig meg akar felelni, a nyugalom érdekében még hazudni is képes, nehogy konfliktusba keveredjen. Tudatosítani kell benne, hogy kiálljon saját igazáért, hiszen attól még nem veszíti el senki szeretetét, hogy kiáll álláspontja mellett.

 

Nagyon szereti a szép dolgokat. Időnként hízelgéssel próbálja meg elérni, amit szeretne. Vonzereje rendkívül csábítóan hathat. Szívesen él párkapcsolatban. Férfi esetében a szép és választékosan öltözött nők vonzzák.

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Skorpió jegyében

Erős, vonzó és elragadó személyiség. Rejtélyes és egyedi kisugárzása eltávolítja tőle riválisait, ugyanakkor lenyűgözi barátait, családját és szerelmeit. Az érzelmi világa különleges, kifinomult, misztikus és intenzív. Komoly célja, hogy belelásson mások lelkivilágába, kitalálja gondolataikat, de csak nagyon ritkán adja ki magát. Érzelmileg túlfűtött kapcsolatokat próbál megélni, de emellett ezek mindig tiszta érzésekre épülnek. Szinte retteg attól, hogy mások megszerezhetik a hatalmat felette, ezért kényszeresen ragaszkodik némi függetlenséghez (párkapcsolati, munka és egyéb életterületeken). Érzelmileg túlfűtött, a legkisebb provokációra is túlzott hevességgel válaszolhat. Hajlamos lehet az erőszakosságra, féltékenységre. Hangulata sokszor mutat gyűlölködést, viszont képes mélyen érezni bárki iránt.

 

Érzelmei erősek és szenvedélyesek. Rendkívül erős megérzései vannak, mindent megérez a másikkal kapcsolatban. Ő viszont nem enged betekintést gondolataiba, érzéseibe. Nagyon szeretetéhes, minden eszközzel igyekszik magához láncolni szeretteit. Nagyon féltékeny természetű, családtagjait teljesen ki akarja sajátítani.

 

Érdeklik a rejtélyes dolgok, az okkult tudományok és a sötétebb dolgok is, mint például a betegségek és a halál. Titkolózni nem érdemes vele szemben, mert megérzi, és addig kutakodik, míg rá nem lel az igazságra. Férfi esetén kedveli a spirituális beállítottságú, esetleg a szúrósabb beszédmódú nőket.

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Nyilas jegyében

nyilasNyilas Holddal garantált a magabiztosság és a szabadon szárnyaló lélek. Imádja és élvezi az életet, a spontaneitás kiemelkedő tulajdonsága. Környezete jókedvűnek tartja, ha egy kis mosolyt szeretnének látni, biztos őt keresik meg. Nem szereti a kötöttségeket, minden körülmények között megtart valamennyi szabadságot magának. Igyekszik túltenni magát a múlton, mindig a következő pillanatot és a következő eseményeket várja, s ez gyakran megakadályozhatja abban, hogy a maga teljességében kiélvezze a jelent és a szép pillanatokat. Sokszor igyekszik figyelmen kívül hagyni érzelmeit, s ugyanezt teszi mások érzéseivel is, mert néha úgy érzi, hogy ezek korlátozzák.

 

Lelkesen, hatalmas lendülettel veti bele magát azokba a dolgokba, amelyek felkeltették érdeklődését. Vidám és optimista természetű. Ötleteinek teret kell engedni, és arra bíztatni, hogy ne adja fel, ha nem sikerül elsőre megvalósítani. Az apró részletekkel nem bíbelődik, még akkor is hajlamos figyelmen kívül hagyni az apróbb problémákat és érveket, ha mások rámutatnak.

 

Szereti élvezni az életet, vonzódik a nagystílű dolgokhoz, igazi ínyenc. Imád távoli tájakra utazni, vonzza a filozófia és az elvont tudományok. Érzelmeiben optimista, nem ritka azonban, hogy akit szeret, tanítani igyekszik. Férfi esetén azok a nők vonzzák, akik hasonlóan barátságosak és lelkesek, ugyanakkor megfelelnek a vadászó Diána archetípusának.

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Bak jegyében

bak A Bak Holdat nyugodtság, kifinomultság és hivatástudat jellemzi. Családja és környezete önállónak, párja stílusosnak és hűségesnek, munkatársai ambiciózusnak és kitartónak ismerik. A legtöbb ember jól érzi magát társaságában. Őszinte ember, de épp ez az, amit sokan ellene próbálnak fordítani. Jellemző tulajdonsága a nyugodtság és a higgadtság. Érzelmeit kordában tartja, ezért meglehetősen zárkózottnak és távolságtartónak tűnik.

 

Állandóságra és rendszerezett környezetre van szüksége ahhoz, hogy biztonságban érezze magát. Ha napirendje felborul, már sebezhetőnek és gyengének érzi magát. Nem mutatja ki könnyen érzéseit, ezért gyakran tűnhet barátságtalannak. Ám ha már bízik valakiben és elfogadja, érzelmei igen tartósak. Lassú és alapos, nagyon megfontolt és komoly viselkedésű. Tévesen azt gondolhatja, hogy a szeretet és a teljesítmény összefügg.

 

Szabályokra van szüksége, hogy biztonságban érezze magát. Nem szabad túl sok mindennel terhelni, és nagyon sok dolgot elvárni tőle, mert hajlamos arra, hogy magára is vállalja ezeket a felelősségeket. Belső késztetés a tetszeni akarás és a büszkeség, ebből kifolyólag nem fogadja el másoktól a segítséget, mert az gyengének mutatná. Hajlamos a depresszióra, sokszor jellemzi nyomott hangulata. Érzelmei nem szárnyalnak, mindig hűvös racionalitással éli érzéseit. Férfi esetében a hasonlóan racionális hölgyeket kedveli.

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Vizöntő jegyében

vizontoA Vízöntő Hold maga az eredetiség, az elbűvölő és a megdöbbentő egyben. Lázadást, függetlenséget sugárzik és biztos, hogy kitűnik a tömegből. Nem akar és nem is tud átlagos lenni! Az emberek úttörőnek, egyedinek, néha kissé bolondnak tartják. Nem tulajdonít nagy jelentőséget az érzelmeknek és a kötöttségeknek. Úgy érzi, minél kevesebbet foglalkozik ezzel, annál egyszerűbb az élet. Igazából mindez azért van, mert hadilábon áll az érzelmekkel, sokszor inkább teljesen elfojtja azokat. Ragaszkodik a szabadsághoz és keresi a megjósolhatatlant, a problémát, néha még a konfliktust is. Bár érzelmei visszafogottak, de ha valaki bajba kerül, rögtön segít.

 

Meggyőződése, hogy különleges, és ezt időről időre ki is nyilvánítja. Nagyon önálló, nem engedi, hogy beleszóljanak dolgaiba. Sosem tesz valamit azért, mert úgy szokás. Hevesen tiltakozik a szabályok és normák ellen, mert személyes szabadságát érzi veszélyben. Fontosak számára barátai. Nagyon jó és eredeti ötletei vannak, bíztatni kell arra, hogy megvalósításukról ne csak ábrándozzon, hanem tegyen is értük.

 

Szereti a szabadságot és függetlenséget. Ha korlátozva érzi szabadságát, fellázad, és elmenekül. A tekintélyt nem tiszteli, kizárólag tudása miatt képes felnézni bárkire. Ha férfi, olyan partnert választ, akivel kölcsönösen tiszteletben tartják egymás szabadságát, és a házasság kötelékeire sem biztos, hogy igényt tart.

 

« Főoldal

vissza a lap elejére>>

 

Hold a Halak jegyében

halakA Halak Hold érzékeny, egyben kedves, álmodozó és bájos is. Erős művészi hajlamai vannak, bár nem mindig bontakozik ki tehetsége. Az érzelmek élete legfontosabb pillérei, egész bensőjét átjárják, és kihatással vannak környezetére is. Ösztönösen lereagálja mások hangulatát, képes ráhangolódni a másik személy lelkivilágára, így gyakran előfordul, hogy nem tudja, vajon melyik érzés igazán a sajátja. Rendkívül nagy érzelmi töltettel rendelkezik. Könnyen meghatódik, vagy megrendül, hajlamos az önmegtagadásig jótékonykodni.

 

Gondoskodó, képes áldozatot vállalni. Az embereket többnyire sajnálatból szereti meg, és szívesen hallgatja meg mások problémáit. Biztonságos és szeretetteljes családi hangulatra van szüksége. Ha a környezetében tartózkodó emberek idegesek, feszültek, megérzi, és magát okolja a feszültségért. Meg kell ismernie a problémák valódi okát, és a megoldást.

 

Rá kell jöjjön, hogy nem ő a hibás egy-egy konfliktusért. Tudatosítania kell magában azt is, hogy környezete hangulata nem azonos az övével, figyelje saját érzéseit, vágyait és igényeit, így nem lesz annyira befolyásolható érzelmileg. Hajlamos az álmodozásra, és ha nem kapja meg a szeretetet, hajlamos a saját belső világába menekülni.


« Főoldal

vissza a lap elejére>>

  

 

 

Szántó József
kérdőasztrológus

 

Telefon
70/338-4192

E-mail: arkanumstudio@gmail.com

 

 

Cím:: 8227 Felsőörs

Hóvirág utca 22.

 

terkep.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden jog fenntartva © Arkánum 2010